سفارش تبلیغ
صبا ویژن
آنکه در دانشش اختلاف و دوگانگینباشد . [امام باقر علیه السلام ـ در بیان معنای راسخان در دانش ـ]
لوگوی وبلاگ
 

صفحات اختصاصی
 

آمار و اطلاعات

بازدید امروز :26
بازدید دیروز :0
کل بازدید :53826
تعداد کل یاداشته ها : 85
103/10/3
11:51 ص

 

 

 

شهید محمد مصطفی پیلوت فرزند عبدالعزیز خان در سال 1333 در ولسوالی محمد آغه لوگر متولد شده است. تحصیلات ابتدایی را در آنجا سپری کرده بعداً شامل مکتب حربی و در سال 1352 از حربی پوهنتون فارغ و جهت تحصیلات عالی به اتحادشوروی سابق فرستاده شد. در رشته پیلوتی تحصیلاتش را بعد از 4 سال در آنجا به پایان رسانیده عازم وطن و شامل قوای هوایی گردید. وی در بزرگترین میدان هوایی نظامی یعنی بگرام آغاز به وظیفه نمود و در طیارات نوع سو 22 پرواز مینمود و به یک پیلوت افسانوی تبدیل گردید که مشاورین شوروی در همان سال ها از استعداد وی تعجب میکردند. وی یگانه پیلوت بود که در 24 ساعت 10 تا 11 پرواز محاربوی میکرد البته در هر نوع آب و هوا شب و روز آماد? پرواز و محافظت از حریم فضائی کشور بود.

تورن جنرال غلام مصطفی در سال 1366 به حیث معاون قوماندان غند 355 و در سال 1365 به حیث معاون قومندان عمومی قوای هوایی و مدافع هوایی ایفای وظیفه نمود.

شهید مصطفی پیلوت براساس حکم 216 مورخ 1368 ریاست جمهوری به رتب? برید جنرالی ترفیع نموده، و در پایان سال 1368 به رتب? تورن جنرالی نایل گردید.

مصطفی قهرمان در ناکامی حمل? مجاهدین نام نهاد (اشرار) به رهبری پاکستان در سال 1369 به جلال آباد نقش قاطع و تعیین کننده داشت. وی از میدان هوایی بگرام و مزار شریف روزانه تا 10 پرواز محاربوی را انجام میداد. بالاخره وی در این جنگ مورد اصابت راکت دافع هوای پاکستان قرار گرفته طیاره اش سقوط میکند ولی وی توانست توسط پراشوت خود را نجات دهد ولی از ناحی? کمر و پا شدیداً زخمی شد. پس از آن از طرف دولت برایش رتب? جنرالی و لقب قهرمان ملی افغانستان که عالیترین لقب بود اعطا شد و مقام قوماندانی طیارات سو 22 نیز به وی سپرده شد.

مصطفی قهرمان در ناکامی کودتای شهنواز تنی نیز نقش بسیار مهم داشت که با انجام پرواز های پی در پی میدان هوای بگرام را فلج ساخت و پیلوتان طرفدار تنی نتوانستند پرواز نمایند. شهنواز تنی و همراهانش در محل قوماندانی بگرام بودند و با هم مشوره کردند و بصورت فوری توسط یک طیاره نوع (ان 12) که قبلا آماده شده بود بطرف پاکستان فرار کردند. دولت برای مصطفی قهرمان بار دوم لقب قهرمان ملی را اعطا کرد و بحیث معاون قوماندان عمومی قوای هوایی و مدافع? هوایی مقرر شد.

مصطفی قهرمان زمانی که مجاهدین نام نهاد (اشرار) بگرام را تصرف کردند در بگرام بود و فرار نکرده بود. وی مدت زیادی در بگرام تحت محافظت افرادی مسلح شورای نظار بسر برد و بسم الله وزیر داخل? فعلی که در آن زمان مسوولیت میدان هوایی بگرام را بعهده داشت، بارها ویرا تحقیر و توهین نمود. همچنان در میدان هوایی بگرام افراد مسلح (اتحاد) مربوط به سیاف نیز جابجا شده بودند که وظیف? ترور نظامیان با سابقه را داشتند و در صدد بودند تا وسایط بگرام را تخریب نمایند آنها در یک روز در سال 1372 در حالیکه جنگ شدید با حکمتیار در جبه? تگاب ادامه داشت هفت فروند طیارات نوع سو 22 را منهدم و به آتش کشیدند که ضرب? مهلکی بر قدرت هوایی و دفاعی کشور زدند.

بنا بر آن مصطفی قهرمان با یک زمینه سازی با چندین پیلوت و چند بال طیاره به مزار شریف رفت. در سال 1372 که مناسبات دوستم با دولت نام نهاد کابل خراب شد و دوستم ائتلافی را علیه آن تشکیل داد مصطفی قهرمان نیز به نیروهای جنبش اسلامی تحت رهبری جنرال عبدالرشید دوستم پیوست و بحیث قوماندان قوای هوایی و مدافع? هوایی جنبش مقرر گردید. وی علیه نیروهای مسلح احمد شاه مسعود روزانه چندین پرواز محاربوی از میدان هوایی مزار شریف و شبرغان انجام میداد. هر دو طرف دارای طیارات جت شکاری انوع طیارات بمب افگن طیارات ترانسپورتی و میدان های بزرگ و مجهز هوایی بودند.

در ماه جدی سال 1372 زمانیکه وی از وظیف? محاربوی برگشته بود طیار? وی در صفح? رادار بگرام دیده شد و بسم الله قوماندان سوق و ادارا? بگرام دستور داد تا یک طیار? شکاری به پرواز در آید. در اثر کمک و رهنمایی از مرکز قومانده توسط پیلوت شکاری بگرام یک راکت رهبری شده هوا به هوا بالای طیاره مصطفی قهرمان فیر گردید که در نتیجه طیار? پیلوت افسانوی کشور در مساف? 100 کیلو متری کابل در تاله و برفک سقوط داده شد.

اما بعد از گذشت شانزده سال از شهادت جنرال مصطفی ی پیلوت و قهرمان دومرتبه یی کشور، جسد ایشان از کوه های تاله برفک ولایت بغلان کشف و با حضور جنرال عبدالرشید دوستم و مقامات بلند پای? امنیتی در هدیر? شهدای صالحین شهر کابل به خاک سپرده شد. مصطفی از جمله پیلوت های فعال و قهرمان زمان خویش بوده که به اخذ مدال های مختلف جمهوری دموکراتیک افغانستان نایل و لقب قهرمان دومرتبه یی کشور را از آن خود نموده است.

روانش شاد و یادش گرامی باد!